Peter Smith

Spreker, panellid

“Het verschil tussen iets en niets: wiskundigen kunnen het niet beschrijven, natuurkundigen kunnen het niet verklaren, wij mensen kunnen het gewoon doen; iets of niets. En dat gaat alle verschil in de wereld maken.”

Peter Smith

 

Ik word gezien als kunstenaar, inspirator, leraar, spreker, adviseur maar eigenlijk ben ik vader van drie kinderen. Dat is waarom ik doe wat ik doe.

Peter is ervan overtuigd dat de problemen waar onze Aarde mee kampt een diepere oorzaak hebben dan het gebruik van fossiele brandstoffen en consumentisme alleen. Daaronder schuilt het probleem dat mensen geloven: dat kleine beetje dat ik doe (of laat) is te klein om een verschil te maken. Precies die gedachte, je mag het ook geloof noemen, is funest voor de leefbaarheid van onze planeet. Volgens Peter, en hij weet het heel overtuigend te brengen tijdens zijn lezingen, is de Plastic Soep het ideale probleem om dat geloof om te draaien naar: dat wat ik doe of laat is nooit te klein om een verschil te maken. Peter is maker van het inmiddels zeer bekende beeld “de Wereld van Zwerfvuil”, een globe van vijf meter in doorsnede, geheel gemaakt van op straat gevonden zwerfafval. Momenteel zit hij in de afrondende fase van het letterlijke wereld-project de Plastic Madonna.
Peter is drievoudig TEDx spreker, waaronder TEDxAmsterdam.

Thema’s:

Water en waterbeheer

Weer en Klimaatverandering

Natuur, ecologie, biodiversiteit, landgebruik

Food & Agri

Politiek en samenleving

Gedrag en gedragsverandering

Talen:

Nederlands, Engels, Duits

Tarief:

Spreken: in overleg

Rol:

Spreker, panellid