Jan Paul van Soest

Spreker, dagvoorzitter, panellid, interviewer, side-kick

“Hoop is een kwaliteit van de ziel, en is niet afhankelijk van wat er in de wereld gebeurt (Vaclav Havel)”

Jan Paul van Soest

 

Toen ik op een fietsvakantie door Zuid-Frankrijk het eerste rapport aan de Club van Rome las, in 1974, wist ik: verduurzaming is mijn missie. Dat verandert niet.

Verschillende planetary boundaries zijn in zicht of al overschreden. Alleen hernieuwde afspraken over het gebruik van onze gemeenschappelijke hulpbronnen – de meent, de commons of de gemeynt – maken een duurzame ontwikkeling mogelijk. Ik help deze thematiek te agenderen via artikelen, boeken en lezingen. Ik begeleid maatschappelijke onderhandelingsprocessen die tot een duurzaam gebruik van de natuurlijke hulpbronnen kunnen leiden. Ik geef gevraagd en ongevraagd adviezen. En ik ontwikkel initiatieven en organisaties die als motor voor verdere verduurzaming kunnen fungeren. Meer info: www.gemeynt.nl

Thema’s:

Afval en grondstoffen (circulair, biobased economy)

Energie en Energietransitie

Water en waterbeheer

Natuur, ecologie, biodiversiteit, landgebruik

Duurzaam ondernemen

Food & Agri

Politiek en samenleving

Veranderings- en onderhandelingsprocessen

Talen:

Nederlands, Engels

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg

Rol:

Spreker, dagvoorzitter, panellid, interviewer, side-kick