Ad van Wijk

Spreker, dagvoorzitter, panellid

“A Sustainable Energy Supply for Everyone”

Ad van Wijk

 

Ik ben professor én ondernemer in duurzame energie. Sinds 1984 als pionier, visionair, ondernemer en wetenschapper actief in duurzame energie.

In 1984 heb ik het bedrijf Ecofys opgericht, dat uitgroeide tot het bedrijf Econcern. Econcern ontwikkelde vele nieuwe duurzame energieproducten, diensten en projecten, bijvoorbeeld het 120 MW offshore windpark Prinses Amalia, vele multi MW-zonneparken in Spanje en een bio-methanol fabriek in Delfzijl, de grootste tweede generatie biomassa fabriek in de wereld. Ik ben Nederlands ondernemer van het jaar 2007 en Top Executive van het jaar 2008.
Nu ben ik part time professor aan de TU Delft, werkzaam bij KWR watercycle research institute en boegbeeld energietransitie Noord-Nederland, naast diverse commissariaten, adviseurschappen en jurylidmaatschappen. Op de TU Delft realiseer ik ‘’the Green Village’’. www.thegreenvillage.org Ik heb het visionaire concept van de brandstofcel auto als elektriciteitscentrale ontwikkeld. En ik probeer de Groene waterstofeconomie van de grond te trekken.
Ik neem u graag mee naar een mooie, duurzame, circulaire en schone energie toekomst, ‘Een duurzame energievoorziening voor iedereen’

Thema’s:

Afval en grondstoffen (circulair, biobased economy)

Energie en Energietransitie

Mobiliteit: vervoer en transport

Bouw en infrastructuur

Duurzaam ondernemen

Talen:

Nederlands, Engels

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg

Rol:

Spreker, dagvoorzitter, panellid